19 feb

Workshop “Uitgaan van je eigen kracht” 18 februari 2020

Hoe ga je om met bedreigingen, tegenslagen in je bedrijf? Gooi je de kop in de wind en pak je ze aan of ga je ze uit de weg. Je zult ze tegenkomen als ondernemer. Dat is een ding dat zeker is.

Tegenslag, een item dat interessant genoeg blijkt voor een workshop. En ook niet iets waar je je als ondernemer voor hoeft te schamen. Integendeel, openheid hierover maakt de ondernemer sterker en levert begrip op binnen zijn netwerk. Tegenslagen zijn uitdagingen!

Zie hier in een notendop het thema van de workshop, gegeven door Kor van der Flier, naast broer Mark eigenaar van het dynamische bedrijf Van der Flier Groep in Winschoten.

De geschiedenis van het familiebedrijf Van der Flier gaat terug tot de achttiende eeuw toen een Van der Flier de Molen Edens in Winschoten kocht en meel produceerde en verkocht. Op een later moment in de geschiedenis ging de molen van de hand en werd gekozen voor een loonbedrijf. Na een flinke sprong in de geschiedenis namen de broers Kor en Mark in 2006 het loonbedrijf van hun vader over en bouwden het uit tot een bedrijf met 45 werknemers, gespecialiseerd in zandblazen, grond zuigen en het schoonmaken van watergangen met maaiboten.

Een bijzonder bedrijf dat naast grote successen ook tegenslagen ondervonden heeft. Hoe je hiermee omgaat vormde de boodschap tijdens de workshop op 18 februari. Toon durf en wees open en eerlijk. Durf werd overduidelijk geïllustreerd in een filmpje waarin een wildopzichter geen enkel teken van angst toont wanneer hij geconfronteerd wordt met een olifant. Zelfs niet wanneer deze een aanval overweegt.

Een parallel naar het ondernemerschap werd gemakkelijk getrokken door Kor. Ook de  studenten die al wat ervaring hebben met het ondernemerschap hebben tegenslagen, “olifanten” moeten trotseren. Na afloop van het filmpje en de toelichting van Kor kwamen diverse ervaringen op tafel. De studenten hadden grote waardering voor het gekozen thema van deze workshop!