29 okt

Workshop “Ondernemingsplan en Financiën”– maak keuzes en onderbouw ze!

Op donderdag 28 oktober jl. volgden de studenten van de Ondernemersacademie de workshop “Ondernemingsplan en Financiën”, verzorgd door Dennis Martijn en Leon Maas van de Rabobank Groninger Land.  Na een korte introductie over de Rabobank en haar activiteiten werd al snel gefocust op het belang van een sterk doordacht businessplan waarin kernwaarden als ‘Kies je eigen niche’, ‘Start kleinschalig’, ‘Focus op één doelgroep’ en ‘Maak het verschil’ de basis vormen voor keuzes, waar een startende ondernemer voor komt te staan.

De studenten werden tijdens de workshop gewezen op een invulmodel Voorbeeld Ondernemingsplan dat door de Rabo is ontwikkeld voor startende ondernemers. Dit sjabloon kan worden gedownload via de link https://www.rabobank.nl/bedrijven/eigen-bedrijf-starten/ondernemingsplan-voorbeeld/template/download/

Verkenning van de markt, het marketingplan (de 5 P’s), financieel plan en de juridische aspecten werden tijdens deze workshop gedetailleerd besproken. Daarbij werden veel praktische tips gegeven die de studenten kunnen verwerken in hun ondernemingsplan dat tijdens dit leerjaar vorm zal krijgen.

In goed overleg met hun coaches zullen de studenten hun plannen uitwerken, daarbij gebruik makend van het invulmodel van de Rabo.

Het ligt in de bedoeling dat de studenten begin februari hun concept plannen voorleggen aan de Rabo, waar deze getoetst worden door Leon Maas en voorzien worden van de nodige tips en tops.

In mei 2021 wordt een eindversie van de plannen ingeleverd, die mee zal gaan in de eindbeoordeling van de studenten. 

Wij danken Dennis Martijn en Leon Maas voor hun boeiende en stimulerende bijdrage!