28 mei

‘Wie de administratie van het bedrijf niet goed op orde heeft, is minder succesvol’

Ron de Wit houdt van duidelijkheid. Namens zijn bedrijf Het Raadhuis Pekela BV heeft hij een duidelijke boodschap voor de studenten die aan de laatste workshop van dit seizoen meedoen. ,,Een ondernemer die de bedrijfsadministratie niet goed op orde heeft, is minder succesvol”.

Voor de laatste keer dit seizoen maken de gemotiveerde deelnemers aan de Ondernemersacademie een avondje vrij voor een workshop. Deze keer gebeurt dat in de mooie bedrijfsruimte aan de A.J. Romeijnweg 23 in Winschoten, die belangeloos door Kor van der Flier beschikbaar is gesteld.

Ron de Wit neemt de deelnemers stap voor stap mee in het belang van een goede administratie van een bedrijf en het bijbehorende Ondernemingsplan. Het gaat over barrières, benodigdheden, betalen, belastingen en ook over begrippen die niet met een b beginnen, zoals prognoses, strategie, marges en aftrek van belastingen.

Voor velen wordt veel duidelijk, zo blijkt aan het einde van de bijeenkomst. En juist omdat de deelnemers nu hun Ondernemingsplan moeten indienen, komt de kennis goed van pas. Zelfs na de leerzame workshop komen er nog vragen en reacties. Geen wonder dat deze workshop ook komend seizoen weer is gepland.

Voordat het zover is, gaan de studenten van dit seizoen hun pitches oefenen en dienen ze hun Ondernemingsplan in bij de Rabobank. Naast deze twee onderdelen wordt hun motivatie beoordeeld voor het eindcijfer. Als alle genoemde onderdelen een voldoende hebben opgeleverd, mogen ze het bijbehorende certificaat in ontvangst nemen.

Op dinsdag 14 juni (vanaf 19.00 uur) vindt de Slotavond van dit seizoen plaats, in het ruime Atrium van Noorderpoort in Stadskanaal. Uiteraard zijn hierbij ook de coaches, workshopgevers en juryleden uitgenodigd, net als vele andere belangstellenden of betrokkenen bij de Ondernemersacademie Oost-Groningen.