20 mrt

Wat kies je als ondernemer ?

Op de avond voor de verkiezingen van de gemeenteraad, kregen de studenten van de Ondernemersacademie ook keuzes voorgelegd. Zoals: welke rechtsvorm kies je voor je bedrijf: een eenmanszaak, BV, of VOF ? En welke handelsnaam kies je ? Daarover ging de workshop bij De Haan Advocaten en Notarissen in Groningen, verzorgd door René Luinstra en Bert Gunnink.

Door omstandigheden konden niet alle studenten deelnemen. Maar zij die er wél waren, kregen een interessante presentatie (klik hier voor de presentatie). Dat gebeurde ook nog eens op een zeer gastvrije manier, in de prachtige ruimte op de zevende verdieping van het kenmerkende kantoorgebouw vlakbij het stadion van FC Groningen.

Uiteraard kregen de deelnemers eerst de gelegenheid zich voor te stellen en hun plannen uit de doeken te doen. Tijdens hun presentatie, gingen René Luinstra en Bert Gunnink steeds beurtelings in op de voor- en nadelen van diverse rechtsvormen. Ze reikten verschillende aandachtspunten aan en gaven daarbij aansprekende voorbeelden.

Na afloop werden de studenten voorzien van een tasje met inhoud, waaronder de handouts van de presentatie. Net als vele ‘echte’ ondernemers al jarenlang doen bij De Haan Advocaten en Notarissen, mogen ook de deelnemers aan de Ondernemersacademie met hun vragen terecht bij advocaat René Luinstra en kandidaat-notaris Bert Gunnink.

Nog 3
In dit seizoen staan nog drie workshops op het programma. Op dinsdag 12 april gaat het over administratie en wordt het verzorgd door Ron de Wit, in het pand van Kor van der Flier in Winschoten. Op dinsdag 26 april laten John van der Laan en Ronald Schepers weten wat de gemeente (Stadskanaal) voor ondernemers kan betekenen.

De laatste workshop is op dinsdag 10 mei, in het kantoor van de Eems Dollard Regio (EDR) in Bad Nieuweschans. Kerstin Kontny gaat het dan hebben over internationaal zakendoen. Op dinsdag 31 mei bereiden de studenten zich bij de Noorderpoort Campus in Winschoten voor op de afsluitende slotavond.

Die ‘finale’ vindt plaats op dinsdagavond 14 juni in het mooie Atrium van Noorderpoort in Stadskanaal. Daarbij zijn ook familieleden, coaches, workshopgevers en andere betrokkenen van harte welkom. Op het programma staan onder meer de pitches en beoordelingen van de ondernemingsplannen, én de certificering van (hopelijk) alle deelnemers.