19 mrt

Waardevolle workshop: acht rechtsvormen op de zevende verdieping

Het is zo’n dag waarop het openbaar vervoer staakt en de stad Groningen ook per auto slecht bereikbaar is. Maar toch slagen alle studenten er in aanwezig te zijn bij de workshop over de rechtsvorm van je onderneming. Die wordt verzorgd door Rene Luinstra en Bert Gunnink van De Haan Advocaten en Notarissen in Groningen.

Op de zevende verdieping van het imposante kantoorpand druppelen de studenten binnen, de één weliswaar wat eerder dan de ander. Sommigen hebben met elkaar in één auto gereden, anderen hebben zich laten brengen of zijn er zelf in geslaagd te komen. Het geeft hun enthousiasme en doorzettingsvermogen aan.

Na het voorstelrondje worden de studenten meegenomen in het onderwerp. De sheets van de presentatie krijgen ze na afloop ook mee, in een speciaal tasje van De Haan. Dan kunnen ze het op een ander moment of in een andere omgeving allemaal nog eens rustig op hun gemak nalezen, geven ook de twee workshopbegeleiders zelf aan.

Vele voorbeelden

René Luinstra is al iets meer dan een kwart eeuw werkzaam in het vak en ook Bert Gunnink heeft in de loop der jaren al de nodige ervaring opgebouwd. Des te meer weten ze van de hoed en de rand, als het over al die rechtsvormen gaat. Ze combineren de interessante informatie met vele voorbeelden uit de praktijk.

Acht rechtsvormen worden toegelicht: de eenmanszaak, VOF, CV, maatschap, BV, NV, vereniging en stichting. Ook het starten van je onderneming en de handelsnaam komt aan de orde, tot en met de publicatieplicht, het aannemen van personeel, de Ondernemingsraad en het ontslagrecht. Al met al een boeiende en zeer waardevolle workshop!