01 nov

Tweede workshop bij Rabobank: “Heel duidelijk, vlot en goed”

Stuk voor stuk zijn de studenten onder de indruk, na de workshop bij de Rabobank in Stadskanaal. De bevlogen accountmanagers Arjen Brookman en Bernard Bakker hebben de deelnemers voor de eerste keer wegwijs gemaakt bij het maken van een ondernemingsplan. Later dit seizoen volgt nog een tweede workshop over dit onderwerp.

Na een prettige kennismaking over en weer, geven de workshopbegeleiders een interactieve presentatie. Meteen zijn de studenten belangstellend en stellen ze goede vragen. Dat leidt ook tot rake adviezen, zoals: “Ga bij jezelf goed te rade, of je je onderneming wilt laten financieren”. Ook wordt de studenten aangeraden het ondernemingsplan ‘niet te groot’ te maken: “Kort en bondig houden helpt”.

Tijdens de workshop van en bij de Rabobank worden drie onderdelen van het ondernemingsplan behandeld: de ondernemer, de onderneming en de markt. Bij de tweede workshop volgen de twee onderdelen marketingplan en financieel plan. “Wij willen je helpen je droom waar te maken, maar begin met een plan”, is de samenvatting van Arjen en Bernard.

Enthousiast

De studenten krijgen niet alleen veel informatie, maar worden tussen de bedrijven door ook van lekkere hapjes en drankjes voorzien. Ze reageren desgevraagd enthousiast over deze workshop. “Het was heel duidelijk, vlot en goed”, geeft de één aan. En iemand anders: “Er werden goede voorbeelden gegeven, die inspeelden op onze plannen”.

De volgende workshop is op dinsdag 14 november, ook weer vanaf 19.30 uur. Dan zijn de deelnemers aan de Ondernemersacademie te gast bij de Van der Flier Groep in Winschoten. Het onderwerp is dan “Uitgaan van je eigen kracht”.

Op dinsdagavond 28 november volgt de eerste pitch- en netwerkbijeenkomst van dit seizoen. De studenten, hun ouders of vrienden, de coaches, workshopbegeleiders, financiële partners en andere relaties van de Ondernemersacademie zijn dan te gast bij de Campus van Noorderpoort in Winschoten.

Foto: Arjen Brookman (links) en Bernard Bakker (rechts) geven de workshop bij de Rabobank in Stadskanaal.