20 okt

Talloze tips voor ondernemers bij tweede workshop van het seizoen

Wie ben je ? Wat kun je goed ? Wat heeft iemand anders daar aan ?
Dat zijn belangrijke vragen, die (ook) in een Ondernemingsplan goed beantwoord moeten worden. En dat is precies wat de studenten van de Ondernemersacademie proberen te doen, bij de tweede workshop van het seizoen.

Ze zijn te gast bij de vestiging van de Rabobank in Stadskanaal. Ze worden van talloze adviezen voorzien door Dennis Martijn en Leon Maas. Beide zijn al langer verbonden aan de Ondernemersacademie en dat is goed te merken. Ze spelen ook bij deze workshop goed en enthousiast in op de vragen en reacties van de deelnemers.

Dennis Martijn is al jarenlang adviseur voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de regio en kent vele klanten van haver tot gort. Leon Maas, ooit begonnen als trainee bij Dennis, mag zich ondertussen Young Talent Programmamanager noemen. Hij doet dat (soms) in het 25 verdiepingen tellende hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht.

,,Bij ons kun je alle kanten op. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of Rabobank heeft een baan voor je”, krijgen de studenten te horen. Leon (en collega’s) sporen 350 talenten op, die via diverse programma’s in 1 tot 1,5 jaar tijd doorstromen naar zo’n baan bij de bank. Waarna de talenten van de Ondernemersacademie zichzelf mogen presenteren.

Plezierige sfeer

Hun sterke en minder goede punten worden oprecht besproken en ook gaan ze alvast in op de ideeën die ze hebben en kansen die ze zien als (startend) ondernemer. Ze krijgen feedback van elkaar en van de twee workshopbegeleiders. Het zorgt al met al voor een actieve en levendige workshop, in een zeer plezierige sfeer.

En dan te bedenken dat er later dit seizoen nog een tweede workshop volgt, ook over het Ondernemingsplan, bij en door de Rabobank. Enkele tips die de deelnemers nu al kunnen onthouden: “Een goede ondernemer is in staat plannen bij te stellen en klappen op te vangen”. En: “Iedere crisis biedt ook een kans”.

Hoe goed de studenten zijn en welke ondernemende plannen ze hebben, is te zien en horen bij de eerste pitch- en netwerkbijeenkomst van dit seizoen. Die is op dinsdag 25 oktober in het theatercafé van Cultuurhuis De Klinker in Winschoten (aanvang 19.30 uur). Wie hierbij wil zijn, kan zich aanmelden via info@ondernemersacademieoost-groningen.nl