23 sep

“Systemisch kijken” -Eerste workshop legt de basis voor dit leerjaar

Op dinsdag 22 september jl. vond de eerste workshop van dit leerjaar plaats met de prikkelende titel “Systemisch kijken – Patronen vanuit je systeem”. De workshop werd verzorgd door Paula Dillema. Paula runt het bedrijf Business & Zo aan de Nieuwe Ebbingestraat 53 in Groningen. Business & Zo biedt vaste werkplekken, flex-plekken en trainingsruimten (Corona-proof), maar ook inspirerende events en netwerkbijeenkomsten.

Niemand staat op zichzelf. Ieder van ons draagt een “systeem” met zich mee dat bepaald wordt door de generaties voor je. Zo zijn er “tegeltjes aan de muur” die we herkenbaar hebben overgenomen van vader of moeder, opa of oma of generaties daarvoor.

In deze workshop maakte Paula de deelnemende studenten meer bewust van hun “systeem” en de invloed hiervan op hun positie c.q. houding t.o.v. anderen. Voor een ondernemer kan dit van grote invloed zijn op zijn of haar relatie met klanten.

Diverse oefeningen, waarbij met name de comfortzone van een ieder een rol speelde, leidden tot  verrassende ontdekkingen. Dit gebeurde in een heel ontspannen sfeer, die bij de aanvang van dit leerjaar duidelijk een eerste bijdrage heeft geleverd tot de vorming van een hecht team onder de studenten.

Voor meer informatie over Business & Zo: https://businessenzo.nl