29 sep

Succesvolle startbijeenkomst Ondernemersacademie Oost-Groningen

Op 12 september  jl. was het dan toch eindelijk zover. Na een lange voorbereiding, waarbij de Noorderpoortscholen in Stadskanaal en Winschoten, de reeds bestaande Ondernemersacademie in de stad Groningen en een groot aantal bedrijven in de regio Oost-Groningen betrokken waren konden studenten, coaches, workshopgevers en projectteam kennis met elkaar maken in het Pagecentrum te Stadskanaal.

De opkomst was bijzonder goed. Er waren rond de 40 enthousiaste deelnemers.  Commercieel directeur van Pagedal, Edwin Postma, sprak een welkomstwoord. Ab Meijerman, voorzitter van initiatiefnemer stichting De Compagnons legde een brug tussen bedrijfsleven en onderwijs en benadrukte het belang jonge talenten in onze regio te helpen ontwikkelen. Hans Visschers en Dennis Martijn lichtten het publiek toe wat de Rabo voor jonge ondernemers (in spe) kan betekenen.

Nadat studenten, coaches, workshopgevers en project aan elkaar werden voorgesteld was er in bar/ restaurant De Pagerie nog ruim de gelegenheid elkaar verder te leren kennen en met elkaar van gedachten te wisselen. De eerste tweets met foto’s gingen al uit (iets wat nog vaker zou moeten gebeuren).

Kortom, een bijzonder geslaagde start, die ons sterkt in de gedachte dat de Ondernemersacademie Oost-Groningen beantwoordt aan een behoefte in deze regio. En, wat gisteravond duidelijk bleek, deze behoefte bestaat niet alleen onder de studenten maar evenzeer onder het bedrijfsleven. Een duidelijke win-win situatie!

Op dinsdag 10 oktober is een volgende bijeenkomst gepland in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten. Bij deze gelegenheid zullen de studenten nader ingaan op hun ondernemersplannen, waarna het publiek – coaches, workshopgevers, projectteam en speciale genodigden-  in de gelegenheid gesteld wordt vragen te stellen. Na afloop wordt er nog uitgebreid genetwerkt in theatercafé Koperen Kees.

Het project Ondernemersacademie Oost-Groningen is een initiatief van De Compagnons en wordt financieel ondersteund door  LEADER Oost-Groningen, Noorderpoort en de Vereniging van Bedrijven De Kanaalstreek (VVBK).