01 mei

Studenten bezochten Groningen Seaports op 30 april 2019

Op dinsdag 30 april 2019 bezochten de studenten van de Ondernemersacademie Oost-Groningen Groningen Seaports, een organisatie die het beheer voert over twee zeehavens, de haven van Delfzijl en de Eemshaven met de aangrenzende industriegebieden. De studenten namen deze middag deel aan een excursieprogramma, “Zout aan de Broek” waarmee Groningen Seaports de gelegenheid biedt om uitgebreid kennis te maken met de Groninger zeehavens.

Er werd een introductie verzorgd over de geschiedenis van de havens, die gonzen van  bedrijvigheid. De bedrijvigheid is vooral energie gerelateerd. Naast energie treffen we hier industrieën op het gebied van data, offshore wind, chemie, circulair en innovatie.

Na de introductie bracht een virtuele rondleiding met 3D techniek de actuele ontwikkelingen rond dit unieke project in beeld.

Zeer spectaculair was de vaartocht die daarop volgde. In een snelle rubberen speedboot (RIB) van Rob Ubbels (www.waddenribtochten.nl) bezochten de studenten de havens en werd er zelfs buitengaats gegaan.

Er werd afgesloten- en weer opgewarmd- met een hapje en een drankje.

Een bijzonder geslaagde middag! Daar waren alle studenten het over eens.

Voor meer informatie over het “Zout aan de Broek” arrangement kun je terecht bij officesupport@groningen-seaports.com