18 jun

Slotavond Ondernemersacademie groot succes!

Van links naar rechts: studenten Dion de Man, Reinout Kremer en Leon Tempel

Op dinsdag 16 juni jl. hebben zes zeer gemotiveerde Noorderpoort studenten het certificaat van de Ondernemersacademie Oost-Groningen behaald. Afgelopen studiejaar volgden zij een 9 maanden durend traject waarin ze werden klaargestoomd en ondersteund bij de opzet van hun eigen bedrijf. Dit deden zij naast hun reguliere opleiding.

Dion de Man, Jeffrey Klip, Leon Tempel, Martijn Westerman, Reinout Kremer en Verron Vroom presenteerden hun bedrijfsplannen in een korte pitch tijdens de slotavond in het nieuwe café van Cultuurhuis De Klinker te Winschoten.

Geslaagd
Cijfers voor de motivatie van de studenten, de beoordeling van hun ondernemingsplan en hun pitches bepaalden uiteindelijk of ze slaagden. Iedere student die tijdens de slotavond een pitch verzorgde is geslaagd. Daarnaast werd er ook een prijs uitgereikt aan de drie studenten met het beste resultaat.

Winnaars
Reinout Kremer won de eerste prijs. Hij is student Ondernemer Retail in Stadskanaal. Dion de Man, eveneens student Ondernemer Retail in Stadskanaal, behaalde de tweede prijs. Leon Tempel nam de derde prijs mee naar huis. Leon heeft de opleiding Verkoopadviseur Automotive gevolgd in Groningen. Elk van hen ontving een levensgrote cheque voor een bedrag, dat kan dienen als startkapitaal voor hun bedrijf.

De Ondernemersacademie Oost-Groningen
De Ondernemersacademie Oost-Groningen stimuleert ondernemerschap onder mbo studenten. De academie bestaat uit coaches en workshopgevers uit het bedrijfsleven en een projectteam met vertegenwoordigers van Noorderpoort, bedrijfsleven en de Rabobank.

Motivatie
Studenten met ideeën voor een eigen onderneming kunnen zich elk schooljaar aanmelden voor het traject. “Motivatie is daarbij erg belangrijk. Want het vergt behoorlijk wat extra tijd en toewijding naast het reguliere curriculum” vertelt Rob Heilijgers, projectleider van de Ondernemersacademie. “De studenten die echt willen selecteren we, en die zie je ook enorm groeien door het jaar heen. Dan krijg ik steeds meer het gevoel van dit gaat echt werken. Het traject helpt ze dus echt sterker te starten als ondernemer.”

Samenwerkingspartners
De academie is een samenwerkingsverband tussen de locaties Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal en Winschoten en de Stichting Onderwijsprojecten Zuid en Oost Groningen. Het project is geïnitieerd door de Oost-Groningse ondernemersorganisatie De Compagnons.

Het mooie aan dit initiatief is dat het zo breed gesteund wordt vanuit zoveel verschillende partijen” vervolgt Rob. “Het project wordt financieel gesteund door beide deelnemende Noorderpoort scholen, De Compagnons, de Ondernemerskring Oost-Groningen, de Vereniging Van Bedrijven Kanaalstreek, de gemeente Stadskanaal en door de Rabobank. Deze laatste geeft bovendien twee workshops en beoordeelt de ondernemingsplannen.”