Over ons

De Ondernemersacademie Oost-Groningen – een initiatief van stichting De Compagnons- is een samenwerkingsverband tussen de locaties Noorderpoort Stadskanaal, Veendam en Winschoten en een groot aantal regionale bedrijven, overheden en organisaties.
Het is ondergebracht in de Stichting Onderwijsprojecten Zuid- en Oost-Groningen.
Voorzitter: Edwin Boomstra.
Penningmeester: Matthijs Siemons.
Bestuurslid: Gert Klooster (tevens Projectleider).

De Ondernemersacademie biedt:

  • workshops
  • een groot netwerk met bijeenkomsten
  • training ondernemingsplan
  • een persoonlijke coach (die zelf ondernemer is)
  • een prijs als startkapitaal voor de meest belovende student-ondernemer

Workshops
De workshops vinden eens in de drie weken plaats bij verschillende bedrijven in de regio. Tijdens de workshops, die door verschillende ondernemers worden gegeven, komen alle ins en outs aan bod die belangrijk zijn bij het opstarten van je eigen bedrijf.

Netwerkbijeenkomsten
Iedere student krijgt de gelegenheid om zijn of haar eigen netwerk op te bouwen. Voor een startende ondernemer is dit dé kans om contacten te leggen. De Ondernemersacademie laat je 
in de praktijk ervaren hoe het ondernemerschap werkt en geeft je een beter inzicht in het bedrijfsleven. 
Bij de netwerkbijeenkomsten die de Ondernemersacademie organiseert, zijn alle studenten, coaches en workshopgevers aanwezig.

Ondernemingsplan
In de workshops en coaching sessies wordt aandacht besteed aan het schrijven van een ondernemingsplan.

Persoonlijke coach
Tijdens het traject krijg je een persoonlijke coach toegewezen die je gedurende het hele traject begeleidt. Student en coach worden op zorgvuldige wijze gematcht. De coaches zijn zelf ook ondernemer.

Award met geldprijzen
Voor de meest belovende ondernemer in spe 
wordt aan het einde van het Ondernemersacademie traject voor de beoogde ondernemingen een startkapitaal van € 1.000 beschikbaar gesteld. Daarnaast wordt deze student een geheel ontzorgd web pakket ter waarde van € 1.000 aangeboden door de firma Westerman & Klip Digital Solutions (oud studenten van de Ondernemersacademie). Alle geslaagden biedt dit bedrijf professioneel mailverkeer aan, met domeinnaam naar keuze.

Aanmelden
De Ondernemersacademie start elk jaar in september.
 Je kunt je in mei aanmelden door een motivatiebrief, CV en foto te uploaden via deze website. Daarna word je uitgenodigd voor een intake gesprek.
 Er is plaats voor maximaal twintig studenten. Bij de intake word je onder meer beoordeeld op je motivatie en geschiktheid.

  • De Ondernemersacademie Oost-Groningen is voor mbo niveau 3 of 4 studenten
  • Kosten: € 100,- inclusief materiaal en catering
  • Aanmelden in mei met CV, duidelijke 
motivatie en foto via deze website