04 sep

Ondernemersacademie Oost-Groningen van start op 12 september

Op dinsdag 12 september 2017 vindt de startbijeenkomst van de Ondernemersacademie Oost-Groningen plaats. Het project Ondernemersacademie is een initiatief van De Compagnons, die speciaal voor hun onderwijsprojecten een stichting in het leven geroepen hebben. Sterke partners vonden ze in de Noorderpoort scholen in Stadskanaal en Veendam en de reeds bestaande Ondernemersacademie Groningen (OAG). Doel van het project: MBO studenten met talent voor ondernemerschap gedurende 10 maanden intensief begeleiden vanuit het regionale bedrijfsleven.

Zo wordt de studenten de kans geboden hun ondernemendheid verder te ontwikkelen, worden zij in de gelegenheid gesteld kennis te maken met het werkveld en kunnen zij al vroegtijdig een netwerk in de regio opbouwen. Dit traject is een aanvulling op het laatste schooljaar, wat veel zegt over de motivatie van de deelnemende studenten. Diezelfde motivatie en passie vinden we bij de deelnemende ondernemers, die kosteloos ofwel een workshop verzorgen of als persoonlijke coach van een student optreden tijdens dit traject van tien maanden.

De Rabobank Zuid en Oost Groningen verzorgt een workshop over het Ondernemingsplan. Iedere student maakt voor zijn of haar beoogd bedrijf een ondernemingsplan, dat getoetst wordt door de Rabo.

De startbijeenkomst in het Pagecentrum Stadskanaal is van 19:00 tot 21:00 uur en zal worden bijgewoond door de 10 studenten, hun coaches, workshopgevers, het projectteam en het bestuur van de Compagnons.

Het project Ondernemersacademie Oost-Groningen wordt financieel ondersteund door de Noorderpoort scholen, LEADER Oost-Groningen en de Vereniging van Bedrijven de Kanaalstreek (VVBK).

Voor nadere info: projectleider Rob Heilijgers, 0597-552455 / 06-46158087