26 mei

Laatste workshop bij de gemeente: ‘We willen zoveel mogelijk juist mogelijk maken’

De vooroordelen over ‘de gemeente’ kunnen allemaal in de prullenbak worden gegooid. Zeker als het aan de deelnemers van de laatste workshop ligt. “Ik ben echt verbaasd”, zegt de ene student. “Ik heb een compleet ander beeld gekregen”, merkt iemand anders op. Die gemeente kan namelijk veel meer voor ondernemers doen dan menigeen denkt.

Vol enthousiasme nemen de beleidsmedewerkers Sharon Ratering-Vos en Judith Gerringa van de gemeente Stadskanaal de studenten mee in ‘hun wereld’. Stadskanaal is één van de kleinere gemeenten in de provincie Groningen (met bijna 32.000 inwoners), maar is groots in ondernemerschap, zo blijkt (ook) uit de workshop.

Wat heeft bijvoorbeeld de Toren van Pisa te maken met Stadskanaal? Nou, dat die toren scheef kan blijven staan dankzij de staaldraden die in Stadskanaal worden gemaakt. ,,De mooie internationale bedrijven in onze gemeente zijn soms nog onderbelicht. Maar we zijn er enorm trots op”, laten de workshopbegeleiders weten.

Handig

Ook gaan ze in op de organisatie van een gemeente en (vooral) op datgene wat ze voor ondernemers doen, ook voor starters. “We willen zoveel mogelijk juist mogelijk maken”, is de conclusie. Een belletje of afspraak met de gemeente is zo gemaakt. En ook handig, als je wilt weten hoe het zit of welke vergunningen je nodig hebt, is de website over het Omgevingsloket.

De serie workshops van dit seizoen is hiermee ten einde. De deelnemende studenten krijgen nog feedback op hun Ondernemingsplan en kunnen dat plan eventueel nog aanpassen. Ook gaan ze nog oefenen op de eindpitch.

De finale van het seizoen is op dinsdagavond 18 juni, in De Klinker in Winschoten. Vrienden en familie van de deelnemers zijn van harte welkom, net als coaches, workshopbegeleiders, partners en andere belangstellenden! Wie erbij wil zijn kan een mail sturen naar info@ondernemersacademieoost-groningen.nl of contact opnemen met projectleider Gert Klooster.