09 sep

Geslaagde Startbijeenkomst in Cultuurhuis De Klinker – De kop is eraf!

 

Op dinsdag 8 september jl. vond de Startbijeenkomst van de Ondernemersacademie Oost-Groningen plaats in het prachtige nieuwe café van Cultuurhuis De Klinker. Door de opstelling van de tafels en stoelen kon de 1,5 meter regel  hier prima in acht genomen worden. In verband met de  geldende Corona regels kon na het plenaire gedeelte van de avond voor het netwerken geen gebruik gemaakt worden van de bar. De sfeer op deze eerste bijeenkomst van het nieuwe leerjaar 2020-2021 was er zeker niet minder om.

Acht studenten met heel verschillende achtergronden en een grote variëteit aan plannen, zeer gemotiveerde coaches en workshopgevers uit het bedrijfsleven en het Projectteam, bestaande uit vertegenwoordigers van het MBO onderwijs, Rabo en bedrijfsleven, werden bij deze gelegenheid aan elkaar voorgesteld.

Dennis Martijn, lid van het management team van de Rabobank Groningerland en coördinator bedrijven, verzorgde een korte presentatie over de betrokkenheid van de Rabobank bij de ontwikkeling van jong talent in de regio. Leon Maas en Dennis Martijn van de Rabo verzorgen samen nu alweer voor het vierde leerjaar twee workshops over het ondernemingsplan, financiën en alternatieve financieringsvormen. De ondernemingsplannen van de studenten worden tijdens en aan het einde van het leerjaar getoetst door de Rabobank. Middels de nodige feedback worden de plannen geoptimaliseerd.

Dit jaar zijn er zeven dames en een heer die het leertraject van tien maanden gaan volgen. Het merendeel van de studenten kon in een interview met de projectleider hun plannen voor de toehoorders ontvouwen en het moet gezegd, bij een aantal van hen had hun toelichting al veel weg van een gedreven pitch.

Op dinsdag 20 oktober worden in Cultuurhuis De Klinker de eerste pitches verzorgd door de studenten. Dit zonder voorafgaande training. Afgaande op de plannen, door de studenten ontvouwd op de Startbijeenkomst, zijn de verwachtingen hoog.