18 jun

Geslaagde Slotavond Ondernemersacademie Oost-Groningen

Na een studietraject van 10 maanden werd op dinsdag 12 juni jl. de Slotavond georganiseerd van de Ondernemersacademie Oost-Groningen, een initiatief van de Compagnons van Zuid en Oost Groningen. Een initiatief dat inmiddels ook met open armen ontvangen is door collega netwerkorganisaties de Ondernemerskring Oost-Groningen (OOG) en de Vereniging van Bedrijven de Kanaalstreek (VVBK).

Tien studenten met plannen voor een eigen bedrijf deden die avond hun uiterste best een sterke pitch neer te zetten en met succes.

Alle 10 studenten van de Ondernemersacademie Oost-Groningen zijn geslaagd. Een van de voornaamste eigenschappen van een zelfstandig ondernemer is doorzettingsvermogen. Deze eigenschap blijkt dus al duidelijk aanwezig te zijn bij deze studenten. Zij volgden dit studietraject naast hun reguliere MBO opleiding op Noorderpoort, in een aantal gevallen naast parttime werk en in sommige gevallen zelfs naast een eigen zaak.

Voor de beste drie studenten – beoordeeld op hun ondernemingsplan, algehele inzet en pitch- werd  een startkapitaal beschikbaar gesteld. Dit startkapitaal is samengesteld uit het entreegeld dat de studenten betaalden voor deelname aan dit traject en financiële bijdragen van de Compagnons, de Vereniging van Bedrijven Kanaalstreek (VVBK) en de Ondernemerskring Oost-Groningen (OOG).

Drie studenten kwamen met een gelijke eindscore in aanmerking voor een eerste prijs van €750.

De VVBK, vertegenwoordigd in de jury, zegde spontaan een extra financiële bijdrage toe zodat elk van de drie winnaars een startkapitaal van €750 tegemoet kan zien. De jury bestond uit René Luinstra, advocaat bij de Haan Advocaten en Notarissen, Ab Meijerman, eigenaar van Meijerman Management Consulting, en Jan Nieboer, eigenaar van Nieboer Beheer.

De Ondernemersacademie Oost-Groningen is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van LEADER Oost-Groningen, het Excellentie Programma van Noorderpoort en een bijdrage van de initiatiefnemers, de Compagnons van Zuid en Oost Groningen.