13 okt

Eerste workshop gestart: ‘Informatief en interessant’

De eerste van de serie workshops is van start gegaan. In de fraaie presentatieruimte van Puuridee heeft workshopbegeleider Edwin Boomstra het met de deelnemende studenten gehad over de haalbaarheid van hun onderneming.

Na de kennismaking over en weer, gaf Edwin eerst een korte presentatie. Deze werd voorzien van talloze anekdotes, tips en adviezen. Zoals: “Ga datgene doen waarbij je je comfortabel voelt. Maar hou wel focus”.

Vervolgens gingen de deelnemers enthousiast en ge├»nteresseerd aan de slag met een casus, waarbij het er om ging of iemand wel of geen krediet krijgt van de bank. Het leverde goede vragen en goede reacties op. Desgevraagd noemden de studenten de workshop ‘interessant’ en ‘informatief’.

Vervolg

De volgende workshop is gepland op dinsdagavond 31 oktober. Dan gaan Arjen Brookman en Bernard Bakker van de Rabobank voor de eerste keer in op het onderwerp ‘Ondernemingsplan’. Later in het seizoen geeft de Rabobank nog een tweede workshop over dit onderwerp.

De komende pitch- en netwerkbijeenkomst is ook al gepland. Op dinsdagavond 28 november zijn de studenten, hun vrienden of familie, coaches, workshopbegeleiders en andere partners van de Ondernemersacademie vanaf 19.30 uur te gast bij de Noorderpoort Campus in Winschoten.