22 dec

Do’s en don’ts tijdens een 5 minuten pitch

Op dinsdag 18 december 2018 volgden de studenten van de Ondernemersacademie Oost-Groningen een workshop “Presenteren, Netwerken en Pitchen”. De workshop werd door Cilla van Linschoten verzorgd op de locatie van Pander en Lier in Winschoten, het bedrijf waar Cilla als senior intercedente werkzaam is.

Na een uitgebreide toelichting van Cilla over de do’s en don’ts tijdens een 5 minuten pitch kregen de studenten de opdracht hun eigen pitch op schrift te zetten. Vervolgens werd hen verzocht een pitch te geven die op onderdelen beoordeeld werd door hun medestudenten. De onderdelen waren: “Wie ben ik? Wat zijn mijn bedrijfsplannen? Hoe denk ik ze te realiseren? Op welke termijn? Waarom volg ik de Ondernemersacademie? En tenslotte werden ook stemgebruik, houding en geboden informatie beoordeeld.

De inzet van de studenten was bijzonder groot. Op momenten durfden zij zich kwetsbaar op te stellen en namen opbouwende kritiek en adviezen ter harte. Serieuze aandacht werd bij tijd en wijle afgewisseld met humor binnen deze groep studenten, die na enkele workshops en bijeenkomsten al een hecht team geworden zijn.

De workshop vormde een uitstekende voorbereiding op de pitches, die de studenten op dinsdag 15 januari 2019 geven tijdens een grote bijeenkomst van de Ondernemersacademie Oost-Groningen in Cultuurcentrum vanBeresteyn te Veendam.