17 nov

Derde workshop: Wat doe je als een olifant op je af komt?

Uitgaan van je eigen kracht. Hoe doe je dat? Wat doe je als een olifant op je af komt stormen? Ga je opzij, achteruit, of zet je juist een stap naar voren? Die vragen stelt Kor van der Flier aan de deelnemers van de derde workshop van dit seizoen. Stuk voor stuk luisteren ze geboeid en geven ze belangstellend antwoorden op de vragen.

Ze hebben zich dan al voorgesteld aan de commercieel directeur van de Van der Flier Groep. “Jullie zijn slim”, krijgen ze te horen. “Dat is iets anders dan dat je alles kan en moet onthouden. Vergeet niet dat je met je boerenverstand wel tien keer verder kunt komen”, voegt Kor er aan toe. Om vol trots een rondleiding te verzorgen in het prachtige bedrijf in Winschoten.

Die (spreekwoordelijke) olifant keert steeds terug in de workshop. Het is de metafoor voor de bedreigingen die op je af kunnen komen, hetzij als ondernemer, hetzij als mens. Kor van der Flier neemt de groep studenten mee naar de “blunders” die hij heeft gemaakt. En daagt de deelnemers uit met de vraag hoe zij dit zouden oplossen. Zo ontstaat een zeer levendig gesprek.

Uitsmijter

“Ik wens jullie veel fouten toe”, geeft Kor de studenten mee. “Als je er maar van leert”. Wees altijd oprecht en eerlijk, in goede en slechte tijden, is zijn advies. Net als ervoor zorgen dat je altijd een “plan B” hebt. Het gaat allemaal om vertrouwen en gunnen, weten de ondernemers in spĂ© nu ook. Met als uitsmijter: “Als je tegen de lamp loopt, neem dan een stukje licht mee”.

De volgende workshop is op dinsdagavond 12 december. Dan zijn de deelnemers te gast bij het marketing- en communicatiebedrijf Puuridee in Stadskanaal. Maar eerst is er nog de eerste pitch- en netwerkbijeenkomst van dit seizoen. Die vindt plaats op dinsdagavond 28 november bij de Campus van Noorderpoort in Winschoten.