25 apr

De gemeente betekent meer voor je dan je denkt

Dat overkomt je ook niet elke dag: zit je ‘zomaar’ op de stoel waar normaalgesproken de burgemeester en wethouders besluiten nemen! Het overkwam de deelnemers aan de workshop ‘Wat kan de gemeente voor je betekenen’, verzorgd door John van der Laan en Ronald Schepers van de gemeente Stadskanaal.

De workshop vond plaats in de collegekamer, op de eerste verdieping van het gemeentehuis. John en Ronald stelden zich hier eerst voor aan de deelnemers. Andersom gebeurde dat natuurlijk ook. Vervolgens ontstond een levendige en interessante presentatie, gevolgd door enkele praktijkopdrachten.

John van der Laan is accountmanager bedrijven en doet veel aan externe contacten, terwijl Ronald Schepers beleidsontwikkelaar economische zaken is en zich meer richt op de interne organisatie. Het tweetal had als boodschap dat de gemeente veel meer voor een ondernemer kan betekenen dan je zou denken.

Aan het einde van de workshop kregen de deelnemers nog van het tweetal van de gemeente Stadskanaal de vraag voorgelegd wat zij belangrijk vinden in de regio. Daar lieten de jongeren geen enkel misverstand over bestaan: bereikbaarheid! Denk alleen maar eens aan een betere trein- of busverbinding.

Er staat in dit leerjaar nog een tweetal workshops op het programma: één over administratie en één over internationaal ondernemen. In mei moeten de studenten hun ondernemingsplan indienen en bereiden ze zich voor op de slotavond. Die afsluiting is op dinsdagavond 14 juni, in het Atrium van Noorderpoort Stadskanaal.

Bekijk hier de presentatie.https://ondernemersacademieoost-groningen.nl/wp-content/uploads/2022/04/Presentatie-Ondernemers-Academy-2022-1.pdf