13 mrt

“Bedrijfsadministratie laat je zien hoe je presteert”

Of je worst lust. Het is niet alleen een bekende kreet, maar ook de naam van het bedrijf van André Hofman. Die trouwens ook coach is van de Ondernemersacademie. In de fraaie presentatieruimte van Ofjeworstlust.eu in Winschoten zijn de studenten te gast, voor een workshop over Bedrijfsadministratie, onder leiding van Ron de Wit.

Op de keurig gedekte tafel liggen uiteraard worsten. Maar ook de kennis van Ron de Wit gaat er in als koek (of worst, zo je wilt). Duidelijk wordt dat bedrijfsadministratie van groot belang is, bij en voor iedere onderneming en voor iedere ondernemer. “Het laat je zien hoe je presteert”, zo luidt één van de conclusies.

De workshopgever neemt de studenten mee in termen als balans, financiering, investeringen, prognoses, btw, liquiditeit en de ‘vrienden van de Belastingdienst’. Het levert opvallend veel belangstellende vragen en reacties op. Dat komt misschien ook wel omdat Ron de Wit het onderwerp begrijpelijk maakt. En duidelijke adviezen geeft, zoals het op tijd doen van de belastingaangifte.

“En vergeet je accountant niet”, voegt hij er aan het einde van de workshop aan toe. Daarna vertelt André Hofman een aansprekend verhaal, over zijn bedrijf en de groei die het doormaakt. Een gezamenlijke groepsfoto rondt de geslaagde workshop af. En of de studenten de worst lusten? “Die was zó lekker”, schrijft één van de deelnemers de dag erna op whatapp. Dat zegt alles!

Op de foto de studenten, en achteraan (v.l.n.r.) André Hofman, workshopgever Ron de Wit en projectleider Gert Klooster.